Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

A Honfoglaló társasjáték végre táblatestet öltött

A Honfoglaló társasjáték végre táblatestet öltött

A Honfoglaló társasjáték tudást, stratégiai készséget igényel, no és az sem baj, ha szerencsés csillagzat kíséri útjuk során a játékosokat. Az internetről jól ismert világ most kézzel fogható formát ölt, így még izgalmasabbá téve a megyefoglalások pillanatát.

A Honfoglaló társasjáték a család egészét asztalhoz ültetheti

 

A területek meghódításához, azaz a honfoglaláshoz nem elegendő önmagában a tudás. Ennél azért jóval többre van szükség a sikerhez. Egyrészt taktikai készségre. A stratégiai szemlélet az eredményes területfoglalás kulcsa. Ez az a készség, ami egyébként „dolgoztatással” bármely korban fejleszthető. Tehát, ha jelenleg úgy érzed, hogy nem állsz nagy taktikus hírében, akkor ezen még a játékok porondján könnyedén változtathatsz.

A legjobb eszközöddé ehhez maga a társas válhat.

A szerencse forgandó, és ez ebben a helyzetben is igaz. Még a tudó-stratéga sem biztos, hogy elsőként ér be a célba, ha a szerencse nem fogadja a kegyeibe. Ennyi bizonytalanság jóformán nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a játék izgalmakban, fordulatokban bővelkedjen.

A játék gerincét alkotó kvíz nehezen kimeríthető, lévén a társas számtalan kártyát tartalmaz. Úgyhogy még rendszeres, folyamatos honfoglalózás mellett sem áll fenn az ismétlődés, bebiflázás veszélye. Ezáltal a kiszámíthatatlanság, és így az izgalom hosszan garantálható.

A Honfoglaló társasjáték egyik legnagyobb pozitívuma, hogy az internetes birodalom kézzel foghatóvá válik. Végre nincsen szükség a monitor közvetítő közegére ahhoz, hogy a területhódítások elkezdődjenek. Az online tér így is túlzott hatalommal bír. Ráadásul a családi élmény az internetes felületen csak több számítógéppel érhető el. Ez meg egyáltalán nem biztos, hogy adott körülmény. Maga a végeredmény pedig köszönőviszonyban sincsen azzal, amikor a játékosok fizikailag ülhetik körbe az asztalt.

A személyes jelenlétnek, és a tényleges, fizikai játéknak együttesen még mindig óriási a vonzereje.

 

A Honfoglaló társasjáték kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlható?

 

Nyilván a kérdések megválaszolásához egy bizonyos tudásszint nélkülözhetetlen. Ám innentől kezdve bárki részesévé válhat az élménynek. Felső határ pedig nem ismert, már ami a kormegkötéseket illeti.

Tartalomhoz tartozó címkék: honfoglaló honfoglaló társasjáték

Keresés