Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Yoda mester bárhova elkísérhet

Yoda mester legendás filmhős, akinek a karaktere, személyisége olyan értékeket testesít meg, amik halhatatlanok. Pontosan ez a kortalanság sugárzik róla, akárcsak a tudás. Miféle tudás? Látszólag a fénykarddal függ össze minden, de valójában a mester egyetemes igazságokat ad át.

Yoda mester a Te tanítóddá is válhat

 

Kulcstartó képében bármikor Magadnál tarthatod az „emlékeztetőt”, ami arra tanít, hogy ha jelen vagy, akkor képes is vagy. Abban a percben, hogy meginog Önmagadban a hited, amint úgy érzed képtelen vagy rá, mindez valóra is válik. A fénykard kihuny, az erő elhagy.

Pedig az erő benned van. Ha idáig azt gondoltad, hogy a Star Wars egy mese, akkor jó, ha tudod, minden mese alapja a valóság. Éppen ezért, a Csillagok háborúja is számtalan, élet szőtte tanulságot és tanítást kínál.

A meseszerű, futurisztikus történet az emberek konfliktusait, harcait jeleníti meg: külső és belső háborúkat egyaránt. A tanulás, a fejlődés folyamata is megjelenik, akárcsak az érzések ereje. Az is nyilvánvalóvá válik, hogy olykor egyetlen hajszál elegendő ahhoz, hogy a jóból rossz és a rosszból jó váljon. Míg a végén kiderül, hogy valójában minden csupán ítélet kérdése, és jó-rossz nem létezik, pusztán az érzékelés csalóka játéka mindez.

De nem merülünk bele jobban a film által közvetített üzenetekbe. A legjobb, ha Magad fedezed fel újra és újra a rejtett rétegeket. Közben pedig örömmel konstatálhatod a kulcscsomódon a villogó, világító mester jelenlétét.

 

A Yoda mester csak gyerekeknek ajánlható?

 

Egyáltalán nem, és ez a kulcstartóra is igaz. A Star Wars iránti rajongás kortalan, akárcsak a fent ecsetelt tanítások. Így aztán alap, hogy akár a gyermekeddel karöltve, együtt is lelkesedhettek a különleges szerzetért.

Tartalomhoz tartozó címkék: yoda Yoda mester

Keresés