Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Szókirakó társasjátékok új köntösben

Minden gyerkőc szereti a társasjátékokat, hiszen bárhol, bármikor remek elfoglaltságot nyújtanak a résztvevőknek akárhányan is lendülnek neki, hogy ismételten összemérjék a tudásukat vagy épp az ügyességüket, leleményességüket. 

 

Az eredeti scrabble játékokban minden képességüket be kell vetniük a siker érdekében, hiszen csak az győzhet, aki elég kreatív ahhoz, hogy a rendelkezésére álló betűkből megfelelő szavakat alkosson.

A szókirakó társasjátékok alkalmával természetesen maradéktalanul be kell tartani az útmutatóban leírt szabályokat, például, hogy az újonnan alkotott szavakat a már táblán lévőkhöz kell kapcsolni. Vannak, akiknek a szóalkotás úgy megy, mint a karikacsapás, míg másoknak többet kell gondolkodniuk a betűkből kirakható kifejezéseken. Bárhogy is legyen a szókirakó társasjátékok nagymértékben fejlesztik a gyerekek gondolkodásmódját, ami rengeteg előnyt nyújt a számukra, mint a hétköznapi életben, mind pedig az iskolapadban töltött idő alatt. Nem elhanyagolható pozitívum, hogy sokkal gyorsabban jutnak eszükbe a szavak, jobban pörög a nyelvük, amikor beszélni kell egy adott témáról, és a helyesírásuk is jóval átlagon felülivé válik.

A szókirakó társasjátékokkal a tanulás egyben szórakozás is, hiszen közben megmérettethetik magukat a pajtásaikkal, osztálytársaikkal. Most a játék új köntöst kapott, hogy sokkal élvezetesebb legyen a szóalkotás folyamata, a doboz tartalma viszont a régi, hiszen az eredeti scrabble-ban minden megvan, amire csak szükség van az önfeledt kikapcsolódáshoz.

Tartalomhoz tartozó címkék: szókirakó szókirakó társasjáték

Keresés