Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Meade Infinity 60mm AZ refraktoros teleszkóp

Ár:
31.340 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Legkedvezőbb szállítási díj: 890 Ft
Menny.:db

Leírás

A Meade Infinity 60 mm-es AZ refraktoros teleszkóp egy könnyű, kompakt refraktor, ami ideális az űrrel való első megismerkedéshez. A kiváló minőségű optikai elemek világos és tiszta képet biztosítanak. A 60 mm-es objektívlencsékkel akár 8 km-es távolságban tanulmányozhatja a Hold krátereit, a Vénusz fázisait, a Jupiter öveit, a Szaturnusz gyűrűit és számos más, a Naprendszerben megtalálható objektumot. Ráadásul ez a teleszkóp földi megfigyelés megfigyelésekhez használható – a készlet egy különleges, felfelé álló prizmát is tartalmaz erre a célra.

Ehhez a modellhez két szemlencse tartozik. Javasoljuk, hogy a megfigyeléseket egy hosszú fókusztávolságú szemlencsével kezdje, majd azután a részletesebb képekhez használjon egy rövid fókusztávolságú szemlencsét. A teleszkóp egy Red Dot keresőtávcsővel van felszerelve az égitestekhez való könnyű navigáció érdekében. A kényelmes DVD-lemezen lévő planetárium szoftver szintén segít az éjszakai égbolton való navigálásban.

Az optikai tubus Alt-azimut állványra van szerelve. Az ilyen állványok könnyen kezelhetőek még a kezdő csillagászok számára is. A függőeleges tengelyeken lévő finommozgás-vezérlők biztosítják a teleszkóp zökkenőmentes mozgását.

Az AutoStar csillagász szoftver segít az éjszakai égbolt tanulmányozásában. Több, mint 10 000 égitestest jelenít meg beleértve a bolygókat, csillagokat, galaxisokat és a csillagködöt. Csillagtérképeket nyomtathat ki, és akár megtervezheti a megfigyeléseit. Kizárólag Windows rendszerrel működő számítógépen működik.

Jellemzők:

  • A teleszkóphoz mindent biztosítunk, ami csak az éjszakai égbolt csodáinak első alkalommal történő megtekintéséhez szükséges.
  • A 60 mm-es (2,4"-os) refraktoros teleszkóp fényes képet biztosít, amely a földi objektumok, valamint az égitestek megtekintésére egyaránt ideális.
  • A lassú mozgás vezérlőkkel felszerelt alt-azimut állvány segítségével könnyedén nyomon követhető az égitestek éjjeli égen végbemenő mozgása.
  • 2 db szemlencsével rendelkezik, amivel számos objektum figyelhető meg (a Hold, a bolygók vagy földterület) és 2 db Barlow-lencse is jár hozzá, ami megduplázza az egyes szemlencsék nagyítóerejét.
  • Ajándék Autostar csillagászati planetárium DVD-készlet több mint 10 000 égitesttel (csak Windows számítógépen).
  • Red dot keresővel rendelkezik, ami segíti a megfigyelni kívánt objektumok megkeresését.

 

Optikai kialakítás

refraktor

Típus

akromatikus

Optikai bevonat

teljes bevonat

Objektívlencse átmérője (rekesznyílás), mm

60

Fókusztávolság, mm

800

Fókuszarány

f/13,3

Határmagnitúdó

11,0

Szemlencsék

9 mm-es és 26 mm-es MA

Barlow-lencse

2x

Keresőtávcső

Vörös folt

Fókusz-állító

fogasléces, 1,25

Teleszkópszabályozás

kézi

Állványtípus

azimutális

Lassú mozgás kontroll

függőlegesen

Ezenkívül

diagonális prizma: 90°-os felfelé álló prizma, 1,25"

Felhasználói szint

kezdőknek, gyerekeknek

Megfigyelt objektum

planetáris, földi

Méretek, mm

1000x1000x1340

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Keresés