Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Levenhuk 870T trinokuláris mikroszkóp

Ár:
261.240 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Legkedvezőbb szállítási díj: Ingyenes
Menny.:db

Leírás

A mikroszkópot biológiai tudományokban, illetve orvosi és laboratóriumi kutatásokhoz való felhasználásra tervezték. Világos és sötét látómezős módban is működőképes. A 30°-ban dönthető és 360°-ban elforgatható trinokuláris fejrész nem csupán kényelmes megfigyelést tesz lehetővé, hanem biztosítja, hogy az eszköz digitális mikroszkópként is használható legyen egy digitális kamera szemlencsébe való behelyezésével. Néhány jellemző, amely megbízható, professzionális műszerré teszi ezt a mikroszkópot: 40x és 2000x közötti nagyítás, Koehler világítási módszer, revolverfej 4 objektívvel, mozgatható tárgyasztal, zökkenőmentesen állítható finom és durva fókuszálási rendszer. Azáltal, hogy a modell legtöbb jellemzőjét az igényeihez igazíthatja (például a nagyítást, a rekesznyílást, a mintán áthaladó fénymennyiséget, durva vagy finom fókuszt, megvilágítási rendszer fényerejét), ez az eszköz számos alkalmazási terület számos nehéz feladatához rugalmasan igazítható. A sötét látómezős kondenzor (ami a mikroszkóp részét képezi) lehetővé teszi olyan minták megfigyelését, amelyre világos látómezős módban nem lenne lehetőség (például vérmintákat). A sötét és világos látómezős mód közötti váltás a világításon található gyűrű elforgatásával lehetséges.

Jellemzők:
A Levenhuk 870T trinokuláris mikroszkópon egy sötét látóterű mikroszkóp-kondenzor található, amely akkor használható, ha az Abbe-kondenzor a legmagasabb pozícióba van emelve. A sötét látóterű mikroszkópok abban az esetben a legideálisabbak a vér és más biológiai minták vizsgálatára, ha azok egyszerűen nem lennének megfigyelhetők világos látótérben. Ha a világítóegységen lévő gyűrűt az óramutató járásával megegyező irányba fordítja, sötét látóterű megfigyelésre vált, ha ezután az óramutató járásával ellentétes irányba fordítja, akkor visszavált a világos látóterű megfigyeléshez.

Sötét látóterű megfigyelések:
Ha fennhagyja a kondenzort, a mintán átmenő, irányt nem változtató világos sugarak nagy része üreges kúp alakot vesz fel. Mivel az objektívlencse ebben a kúpban helyezkedik el, egyik sugár sem irányul a lencsére. Csak néhány világos sugár az, amely a mintán történő áthaladáskor a fedőüvegen összegyűlve a kúpban marad és ráirányulhat a lencsére, ezáltal kiadja a képet. A sötét háttér mellett csakis az objektum világos részeit tudjuk megfigyelni, mivel különböző törésmutatókkal rendelkeznek; mi több, nagyméretű minták megfigyelése esetén csak a fénysugarakat szétszóró világos éleket látjuk.

Jellemzők:

 • Nagyítás foka: 40–2000x
 • Olajimmerzió
 • Írisz diafragmás Abbe-kondenzorral
 • Koaxiális durva- és finomfókuszálási szerkezet
 • Felcserélhető szemlencsék párban
 • LED-világítás állítható fényerővel
 • Hálózati tápellátás

A készlet a következőket tartalmazza:

 • Mikroszkóp-állvány talppal
 • Hháromszemes fejrész
 • Szemlencsék: PLAN WF10x, PLAN WF20x
 • Objektívek WF: 4x, 10x, 40x, 100x
 • Szűrők (kék, sárga, zöld)
 • Egy üveg immerziós olaj
 • Tápkábel*
 • Használati útmutató és élettartam garancia

Vigyázat: Kérjük, a megfelelő feszültséggel kapcsolatban nézze meg a műszaki leírást, és soha ne próbálja meg a 110 V-os eszközt 220 V-os aljzathoz csatlakoztatni (és fordítva) átalakító használata nélkül. Ne feledje, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában a hálózati feszültség 110 V, míg a legtöbb európai országban 220–240 V.

 

Típus

vegyes/optikai, biológiai mikroszkóp

Fej típusa

trinokuláris

Optikai anyagok

optikai üveg

Nagyítás foka, x

40–2000

Szemlencsecső átmérője, mm

23,2

Szemlencsék

párban PLAN WF10x, PLAN WF20x

Objektívek

PLAN WF: 4x, 10x, 40x, 100x (olajimmerzió)

Revolverfej

4 objektív

Pupillatávolság (PD), mm

55–75

Tárgyasztal, mm

140x155

Tárgyasztal mozgatási tartomány, fókuszálási szerkezettel, mm

70x50

Szemlencse dioptriabeállítás, dioptria

±5

Kondenzor

Abbe, 1,25 N.A
sötét mezős kondenzor

Diafragma

írisz (prémium)

Fókusz

finom - 0,002 mm; durva - 25 mm

Háttérvilágítás

halogén lámpa

Fényerősség-beállítás

igen

Tápellátás

220 V tápkábel

Rendeltetés

Általános használatra tervezett termék.
A terméket 3 évnél idősebb gyermekek már használhatják.

Használat

klinikai/laboratóriumi célú használat

Fényforrás elhelyezkedése

alsó

Vizsgálati módszer

sötét látótér, világos látótér

Keresés