Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Kültéri játékokkal az egészséges fejlődésért

Ha kimozdítanád gyerkőcödet a négy fal közül, kültéri játékok segítségével nem lesz nehéz dolgod. Napjainkban a gyerekek sajnos egyre kevesebb időt töltenek a szabadban, ami bizony negatívan befolyásolja a fejlődésüket.

Kültéri játékok a csontok és immunrendszer egészségéért

Gondoljunk csak az éltető, immunerősítő D-vitaminra, amit a napfénnyel szívunk magunkba. Persze adhatsz a lurkódnak D-vitamin táplálékkiegészítőt, de a szabad levegőt és a természetes napfényt semmi sem pótolhatja.

Nem vitás, az olyan játszótéri szabadtéri játékok, mint például a hinta, csúszda, mászóka könnyen kicsalogatnak minden kisembert a friss levegőre. Ezek óvodai környezetben, illetve parkok területén általában adottak.

Ha azonban olyan szerencsés vagy, hogy rendelkezel udvarral vagy kerttel, érdemes kültéri játékokat otthonra is beszerezni. Szabadtéri gyerekjátékok sokasága várja, hogy gyerkőcödnek is örömet szerezhessenek.

Kültéri játékok a megfelelő kognitív fejlődésért

A friss levegő és a napfény már önmagában hozzájárul a csemetéd egészséges növekedéséhez. Ám ha ez nem volna elég, különböző fejlesztő játékok beszerzésével hatványozottan támogathatod a kognitív képességeinek fejlődését is.

A speciálisan e célra kifejlesztett játékok mellett például egy homokozó is kiváló szolgálatot tehet e téren. Csak egy dombnyi homokra és homokozó játékokra van szükség, és máris kész a terep.

A kreativitás, kézügyesség, szervező- és tervezőképesség mind-mind olyan készségek, melyek egy homokvár építése során is kiválóan fejlődnek. Homokozni kicsiknek és nagyoknak egyaránt nagyszerű időtöltés tehát.

A kültéri játékok sokféleségében igazából nincs rossz választás, mindegyik darab megéri a pénzét, ha gyermeked szívesen játszik vele. Az önfeledt gyermeki játéknál ugyanis nincs jobb fejlesztő-tevékenység!

Legyen az frizbi, labda vagy vízi pisztoly, esetleg kültéri társasjáték vagy kertész szett, nem számít, ha örömét leli benne a gyerkőc. Minél sokszínűbb a szabadtéri játékpaletta, annál jobb!

Tartalomhoz tartozó címkék: kreatív játékok kültéri játékok

Keresés