Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Kreatív játék kicsiknek és nagyoknak

Sokszor halljuk, hogy ma, a digitális kütyük világában nem fejlődik eléggé a gyerekek kreativitása. Csakhogy ez nem igaz!

 

Hiszen több kreatív játék várja őket, mint valaha. A fantáziát serkentő tevékenységeket nem lehet elég korán elkezdeni. Persze a legkisebbek még inkább a világ felfedezésében lelik örömüket, ám ezt is lehet ötletesen tenni. Például egy intelligens asztalkával, amivel már egy hat hónapos baba is játszhat. Ha ezen kinyit egy ajtót, vagy megnyom egy gombot, akkor érdekes események történnek.

Az előbbi esetben például lehet, hogy egy aranyos kutyus fog neki énekelni. Később pedig szerepjátékot is játszhat a gyermek, és ekkor válik ez a kis asztal igazi kreatív játékká. Telefon is van rajta, amivel fel lehet hívni a már említett kutyust. A másfél éves lurkó meg már esélyes, hogy alkotni szeretne. Ezt megteheti egy speciális vászonszőnyegen, amelyre egy vízzel feltölthető tollal rajzolhat. A nagyobbaknak olyan, klasszikus kreatív játék is kapható, mint például az aszfaltkréta. Bizonyos készletekhez egy különleges pörgettyű is kapható.

A krétát ebbe belehelyezve spirálos mintákat lehet  rajzolni. Aki pedig formázni szeretne, próbálkozhat például a modellező homok gyurmával, ami abszolút könnyen kezelhető, nem szárad ki, és nem szóródik szanaszét. Egy kreatív játék segítségével egészen komoly dolgokat is lehet készíteni. Például van olyan készlet, amellyel a gyermek színes, illatos fürdőgolyókat gyárthat. A nagyobbak (nyolc éven felüliek) pedig, az eredetiekhez hasonló kristályokat is alkothatnak.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: játékok kreatív játékok

Keresés