Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Cluedo társasjáték - a családi kikapcsolódás alapkelléke

Cluedo társasjáték - a családi kikapcsolódás alapkelléke Amikor a gyerekek egy kis szórakozásra vágynak, akkor előkerülnek a társasjátékok. Az egyszerű játékszabályok és az izgalmas játékmenet hosszú órákon keresztül le tudja kötni a figyelmüket. 

 

Miközben a testvéreikkel, barátaikkal versengenek a hőn áhított győzelmet szem előtt tartva, sok élményteli pillanatot élhetnek át együtt. A Cluedo társasjáték igazi kuriózum a kínálatban. Nem számít, hogy a Harry Potter részletgazdag világát preferálják a gyerkőcök, vagy inkább a Trónok Harca sajátságos, sokszor kőkemény szabályrendszere nyeri el a tetszésüket, bármelyik valóra válhat méghozzá a szobájuk négy fala között.

Ehhez persze szükség van egy kis varázslatra, de a Cluedo társasjátékban minden megvan, ami csak kell. Eleinte talán a szülők, nagyobb testvérek közreműködésére is szükség van ahhoz, hogy a játékmenet gördülékenyen haladjon az útján, de ettől csak még vérpezsdítőbb lesz az egész. Később a csemeték is egyre bátrabban, határozottabban tudnak helytállni, míg végül a Cluedo társasjáték igazi nagymesterivé válnak. A klasszikus változat a detektívregények misztikus hangulatát idézi meg, mi mással, mint egy érdekes bűncselekménnyel, aminek bizony a végére kell járni. Szerencsére Sherlock Holmes összes módszere, technikája rendelkezésre áll ahhoz, hogy a lelkes kis nyomozók fényt derítsenek a vérfagyasztó történet részleteire, és megtalálják az elkövetőt. A Cluedo társasjáték Harry Potter változatában az egyik roxforti diák eltűnésének részletei vesznek homályba. A gyerekeknek Harry, Ron, Hermione, Ginny, Luna vagy Neville karaktere mögé bújva kell kideríteniük, hogy ki, hol és hogyan támadta meg a barátjukat. A Trónok harca változatban ismét a gyilkosságé lesz a főszerep, amit a Vörös Erődben vagy Meereen városában követtek el.

A nyomozás közben a játékosoknak egymást is szemmel kell tartaniuk. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy az elkövető köztük van, és lelkesen részt vesz a keresésben bízva abban, hogy ügyesen félre tudja vezetni a társait, és apró hazugságokkal megúszhatja a dolgot.

Tartalomhoz tartozó címkék: cluedo cluedo társasjáték

Keresés