Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Belső merevlemez

A belső merevlemez az asztali gépek nélkülözhetetlen eleme. A PC-t előnyben részesítők a tevékenység, a munkakör és gyakran az ezzel összefüggő teljesítmény iránti igény miatt választják az asztali gépet, a mobilis laptoppal szemben.
Az egyszerűen cserélhető hardver elemek lehetővé teszik, hogy meghibásodás esetén könnyen ki lehessen szűrni a bajt és korszerűbb eszközre cserélhessük azt. A legtöbben profikra bízzák a feladatot, de a beszerzéskor érdemes körülnézni az online kínálatban, ugyanis az árak tekintetében jelentős kedvezmények érhetőek el az üzletekkel szemben.

Mire figyeljünk belső merevlemez kiválasztásánál? 

A belső merevlemez esetén nemcsak a méretet érdemes fókuszba helyezni, hanem az írási és olvasási sebességet is. Ez a lemez forgási sebességével van szoros kapcsolatban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy árban egészen elképesztő különbségek adódhatnak az egyes márkák között. Természetesen a teljesítmény, a méret is igencsak eltérő egy 100 ezer Ft alatti és egy negyedmilliós eszköz között.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a belső merevlemez kapcsán is fontos a többi hardver elem paramétereire figyelni. A gép gyorsaságáért SSD beillesztésével is sokat tehetsz. Korántsem mindegy, milyen a kiindulási állapot, mire szeretnéd majd használni a gépet, mekkora tárhelyre van szükséged és milyen programokat fogsz futtatni a gépen. Az online kínálatban mindenki rátalálhat arra a hardverre, ami a leginkább szolgálja PC használati szokásait és egyéni elvárásait. Érdemes befektetésként gondolni egy minőségi márkára, amitől megbízhatóságot és időtálló minőséget kaphatsz.

Az oldal tetejére