Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

A monopoly több mint egy tradicionális unaloműző játék

Ki ne ismerné a hagyományos, megunhatatlan, generációkat összekötő Monopoly társasjátékot? Kié lesz végül a monopólium? Nos, azt csak a szerencse, meg persze a fifikás győztes tudhatja. De kár lenne ezt az asszociációt egyetlenként kezelni, mert ez a márka bizony sokkal többet kínál a régről megismert játéktípusnál.

Monopoly újragondolva

 

Mond neked az valamit, hogy Dragon Ball Z? Ha nem, ne aggódj, ugyanis egy időben lekerült a képernyőkről ez a távol-keleti mese, ami azonban a mai napig gyermekek és kamaszok, sőt, felnőttek millióit tartja lázban. De valószínűleg a Jóbarátok vagy éppen a Trónok harca már nem okoznak fejfájást, már ami a beazonosításukat illeti. Mindez hogyan jön ide? Úgy, hogy a Monopoly a klasszikus játéksémán túl, számtalan, trendi, híres-hírhedt mese, film, sorozat, regény társasos adaptációját kínálja.

 

Túl a tradíciókon jöjjenek a trendi játékötletek!

 

A mai napig roppantul kedvelt a családok körében a hagyományos monopolizás. Ez nem meglepő, pláne annak fényében nem, hogy a területekért való küzdés, az építkezések kiharcolása, majd a megépített terepek sarcoltatása a modern világban mindennapos fordulatok. Viszont, ha már unalmas kicsit ez a körforgás, akkor jöhetnek az izgalmat, újdonságot ígérő átdolgozások.

 

Az, hogy a Trónok harca az utóbbi évek legnagyobb port kevert története, nem vitás. A regényfolyamnak nem látni a végét, a szerző megfontoltan halad a részekkel, miközben a sorozatot, a forgatókönyvírók fantáziájának megfelelően már leforgatták, befejezték. Mondhatnánk, hogy itt a vége, fuss el véle, de nemrég röppent fel az a kósza pletyka, hogy a rajongók olyannyira nem elégedettek az utolsó évaddal, hogy akár újraforgatás is lehet a dologból. Ám, ami jelenleg a lényeg: a Trónok harca társasba ültetve bizony több mint vonzó ötlet.

 

Márpedig a Monopoly pontosan ezt tette: olyan nagy jelentőséggel bíró sorozatokra apellált, amik mellett lehetetlen elmenni dobókocka görgetés nélkül. A Jóbarátok forgatása ugyan már több mint másfél évtizede leállt, ám a 6 fiatal története halhatatlan, ahogy a sorozat humora is valódi túlélő. Nem meglepő, hogy a Monopoly ezt az idillinek tűnő, ám nagyon is hétköznapi világot szintén játszhatóvá tette.

 

A választék óriási, tehát csak Rajtad áll, hogy melyik variánsra voksolsz.

Tartalomhoz tartozó címkék: monopoly Monopoly társasjáték

Keresés