Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

A kültéri játékok közvetítik a természet hívó szavát

A kültéri játékok annyira vonzóak, hogy lehetetlen nekik ellenállni. 

Vigyázat, még Te is úgy érezheted, hogy a vízipisztolyozás tulajdonképpen nem is gyerekes ténykedés. De mi van akkor, ha a gyerkőcöt úgy kell kiugrasztani a négy fal közül, a tablet mögül?

 

A szabad levegő csábítása érzékeltethető

 

Ha szereted a természetet, az udvaron és úgy egyáltalán a friss levegőn való tartózkodást, akkor talán furcsának tűnhet Számodra, ha a gyermeked nem ennyire lelkes. Mégis, hogy nem lehet kedvelni a kicsattanóan élettel teli élményeket?

A lurkók ingerküszöbét nagyjából az egekig tornázták a különböző kütyük. A legnagyobb tudatosság mellett sem valószínű, hogy a lakásodon kívülre zárhatod a technikai eszközöket. A mobiltelefon, a táblagép egyszerűen hozzátartoznak a mindennapokhoz, csak úgy, mint a számítógépek. Az ifjú generáció tagjai pedig, gyakorlatilag olyan tudással születnek, ami alkalmassá teszi őket, pindur kortól kezdve az innovatív készülékek kezelésére.

Amit Te hosszú időn át tanulgatsz, az számtalan esetben a gyermeki kéztől csak két pillanat gyakorlást igényel. Szóval nehezen kikerülhető ez a fajta változás. Márpedig a videók, a mesék, sőt, a játékok dimenziója színesebb, élénkebb és izgalmasabb, mint a valóság. A kinti terep unalmas, a bokrok-fák egyhangúak és egyébként is. Ott az izgalom, ahol a kütyük tartózkodnak. Igen ám, de ha ebben a szituációban éltek, akkor mi lehet a megoldás?

Az, ha csábítóvá, érdekessé teszed a kinti létet.

 

Mitől válhatnak ellenállhatatlanná a kültéri játékok?

 

A kérdés már csak az, hogy mik azok a tulajdonságok, azok a jellemzők, amik extrává varázsolják a játékszereket?

A színük, a formájuk, a kialakításuk és az újszerűségük. Igen, lehet, hogy egy hagyományos bumeráng unalmas. De mi van a felfújható, élénk árnyalatú variációval? Tuti, hogy emellett nem menne el gyermeked lelkes dobálózás nélkül.

 

A kültéri játékok kinti létre szoktatnak

 

Ha körülveszed a gyerkőcödet izgalmas, érdekfeszítő, kíváncsiságot felkeltő játékokkal, akkor a kinti lét hirtelen nagyszerűvé válhat. Sőt, kívánatossá. Ha a holtpontot meghaladtátok, akkor a kültéri játékok segítségével, folyamatosan lángolva tarthatod az izgatottság és lelkesedés, kinti létre sarkaló tüzét.

Tartalomhoz tartozó címkék: kreatív játékok kültéri játékok

Keresés