Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

A Honfoglaló társasjáték megszínezi a hétköznapokat

Ugyanúgy, ahogy a felnőttek, a gyerekek is bele tudnak szokni a mindennapok szürkeségébe. Éppen ezért néha szükség van arra, hogy a család apraja-nagyja összegyűljön, és együtt töltsön néhány órát. 

Ilyenkor remek választás egy mókás, ugyanakkor furfangos szabályokat felvonultató társasjáték, ami egyszerűen nem tud unalmassá válni. Még akkor se, amikor már sokadszorra kerül porondra, és a lurkók már gyakorlottan vesznek részt a játékban.

A Honfoglaló társasjáték alapjául az internetes változat szolgál, ami már hosszú évtizedek óta a fiatalok egyik kedvenc elfoglaltsága. Igazából csak idő kérdése volt, hogy mikor fog megjelenni a kézzel fogható változat, ami leköveti az eredeti játékszabályokat, mégis az újdonság erejével hat a játékosokra. A győzelem ezúttal nem a véletlenen múlik, ugyanis kőkeményen meg kell küzdeni azért, hogy végül a győztes mindenki mást a háta mögé szorítva bezsebelje az elismerő szavakat. Ehhez alaposan meg kell forgatni az agytekervényeket, és ki kell találni egy ütős stratégiát, amivel mindenkit le lehet szorítani a pályáról.

Azért persze a Honfoglaló társasjátékban is szükség van egy kis szerencsére, anélkül ugyanis semmit sem ér a kőkemény akarat. Az eredeti változathoz igazodva nagyon egyszerű szabályokat kell megjegyezni. A lényeg, hogy különböző nehézségű kérdésekre kell választ adni annak érdekében, hogy a játékosok minél több megyét tudjanak elfoglalni Magyarország térképén. Amikor már minden megye foglalt, akkor indul csak az igazi küzdelem, ugyanis ezen a ponton már egymás megyéinek elfoglalására kell törekednie. A Honfoglaló társasjátékot az nyeri meg, aki a játékmenet végére a legtöbb megyét birtokolja. Odáig azonban akadályokkal teli út vezet, ugyanis mindenki ugyanerre törekszik. A játék sok izgalmas pillanatot tartogat a lurkóknak és egyúttal a tudásukat is kiszélesíti, hiszen a történelemmel, matematikával, sporttal, életmóddal, szórakozással, vagy épp a mindennapokkal kapcsolatos kérdéseket és válaszokat sokkal hamarabb megjegyzik, mintha tankönyvben olvasnák őket.

Tartalomhoz tartozó címkék: honfoglaló honfoglaló társasjáték

Keresés