Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

A Cluedo társasjáték megeleveníti a legendákat

A Cluedo társasjáték megeleveníti a legendákat A Cluedo társasjáték az egész családot egy asztalhoz ültetheti, de hívószóként csábíthatja közös játszásra a barátokat is. Mi a titok, ami annyira nem is rejtélyes?

Az, hogy olyan varázslatos, olykor félelmetes világok kelhetnek életre a társas közvetítésével, amelyek szeretettek, rettegettek, egyszóval érzelmeket váltanak ki. Harry Potter története például evidens, hogy az előbbi kategóriába tartozik: nincs olyan ember, aki ne tudna azonosulni a kis túlélő sztorijával. Míg a Trónok harca inkább az idegekkel, na meg persze a gyomoridegekkel játszik, a maga kegyetlen, félelmetes szabályaival.

 

A Cluedo társasjáték nemcsak magyarul élvezhető

 

A játék nem várt izgalmakkal, szituációkkal kecsegtet a jól ismert helyszíneken, szereplőkkel. A magyar nyelvű kiadásokon kívül, angol variációk is beszerezhetőek. Akik elhivatottak a nyelvtanulásban, azoknak tökéletes választás, hiszen játékos köntösbe bújtatható az „angolozás”.

Ha pedig rejtett tanulásról van szó, akkor érdemes kihangsúlyozni azt az egyszerű, ám igaz tényt is, hogy a játszás képesség- és készségfejlesztő hatású. A kommunikáció finomodása például elkerülhetetlen a csapatmunka vagy a taktikázás során. De a szociális érzékek is kiválóan fejleszthetőek pusztán a közösségben, közösséggel töltött idővel.

 

Az automatikusan végbemenő folyamatok mindennek tetejében tudattalanul zajlanak, így aztán mindenféle kényszertől és kellemetlenségtől mentesek. Sőt, a szórakozás garantált, erről a Cluedo társasjáték gondoskodik. Az aprólékos kivitel, a részletgazdag megvalósítás és persze a fordulatokban gazdag játékmenet együttesen felejthetetlen kikapcsolódást kínálnak: kicsiknek, nagyoknak egyaránt. A közösen megélt pillanatok pedig tovább fokozzák a játékélmény amúgy sem csekély értékét.

Tartalomhoz tartozó címkék: cluedo cluedo társasjáték

Keresés