Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

A Barbie ház varázsa kortalan

A Barbie ház iránti rajongás generációkat köt össze. Egykor a baba és az őt körül ölelő közeg megjelenése teljesen felforgatta a játékpiacot. 

Nem kellett sok időnek eltelnie ahhoz, hogy világszerte, futótűz gyorsaságával terjedjen el a Barbie életérzés. Kicsik, sőt, kicsit nagyobbak is áhítattal ácsingóztak a csodavilág után, ami főleg Európa egyes vidékeire nehezen érkezett meg.

 

Persze a színpompás játékszer hamisítványai is hamar lábra kéltek, de ezekről a koppintásokról messziről ordított, hogy bizony közük sincs az eredetihez. Évtizedek teltek el azóta, és talán ez az egyik olyan játék, ami nem ment ki a divatból, ami nem esett a modern technológia áldozatául. Pedig Barbie-t is megfilmesítették, sorozat készült belőle, képregények hősévé vált. Ám a valódi rajongást kiváltó érzést kizárólag az igazi baba és a hozzá kapcsolódó, formálható kis világ jelenti.

 

A Barbie ház közel hozza a saját otthon fogalmát

 

A gyerkőcök örömmel és nagy lelkesedéssel vágnak bele az otthon tervezésbe. Mintha csak tudatosan figyelnének arra, hogy egykor, néhány év, évtized elteltével, mindezt a valóságban is meg kell lépniük.

Persze a fantázia birodalma tágabb határokkal bír, mint a sokszor szürkeségbe forduló hétköznapok világa, de ez így van jól.

A képzelet és a képzelőerő csak úgy fejlődhet, hogyha dolgoztatva van. A színes, élénk kiegészítők, amelyek szervesen hozzátartoznak a játékhoz, arra hivatottak, hogy az álmokat babaháznyi méretekben ugyan, de kézzel foghatóvá tegyék.

 

Kinek a bőrébe bújna szívesen a lurkód?

 

A babákkal történő játék nagymértékben fejleszti a kommunikációs készségeket, képességeket. Miközben a gyerkőcöd Barbie vagy Ken álarcát veszi fel, olyan, egyébként őt erősen érintő érzelmi viharokkal számolhat le, amikről lehet, hogy nem is beszél. A játék ugyanis a feldolgozás egyik legjobb módja.

A barátokat is egy helyre gyűjtheti a Barbie ház, aminek a küszöbén belépve megkezdődhet a játék. Túl a monitorokon, kijelzőkön. A gyermekek hamar ráéreznek a valós, általuk irányított játék izgalmára, vonzó mivoltára.

A Barbie ház minőségi alapanyagokból készül, és ami a kivitelét illeti, nos, több, mint élethű. Olyan játékszer, amely nem évekre terveztetett, sokkalta inkább évtizedekre. A fentieken túl, ezért is időtálló meglepetés.

Tartalomhoz tartozó címkék: barbie babaház Barbie ház

Keresés